Maldonado naar F1-team Williams

Peterselieman

Het Formule 1-team van Williams heeft bekendgemaakt dat Pastor Maldonado een contract voor het seizoen 2011 getekend heeft. De Venezolaan wordt naast Rubens Barrichello de tweede rijder.

De 25-jarige Maldonado werd afgelopen seizoen kampioen in de GP2 Series en wist in die raceklasse een record neer te zetten door als eerste zes hoofdraces in één jaar te winnen. De Venezolaan testte tijdens de rookietestdagen in Abu Dhabi al voor Williams en Hispania Racing en voegde daar nog twee testdagen bij de bandentests aan toe.

"Ik voel me vereerd dat Williams me uitgekozen heeft als een van de racecoureurs," zei Maldonado. "Het is een fantastische manier om een al fraai jaar voor mij te beëindigen. Ik testte voor het team in Abu Dhabi en ik kan niet wachten om volgend jaar als ik in de best mogelijke vorm ben met iedereen te gaan werken. In 2011 zal voor het eerst sinds bijna dertig jaar weer een Venezolaan in de Formule 1 rijden, dus ik ga proberen om goede resultaten neer te zetten om de steun die mijn land mij gegeven heeft terug te betalen."