Bokslegende Holyfield naar Denemarken voor gevecht

Peterselieman

Viervoudig wereldkampioen Evander Holyfield stapt weer in de boksring. De 48-jarige Amerikaan neemt het op 5 maart in Kopenhagen op tegen de drie jaar jongere Deen, Brian Nielsen. Holyfield kwam op 10 april voor het laatst in actie toen hij op punten won van de Zuid-Arikaan François Botha.

Holyfield zou eigenlijk in november tegen Sherman Williams in actie komen, maar dat gevecht werd tot tweemaal toe afgeblazen vanwege het ontbreken van een tv-deal en een teleurstellende kaartverkoop. De 'Real Deal' verkeert dus al weken in goede vorm. "Evander is klaar om te vechten", zegt zijn manager Ken Sanders tegen de Amerikaanse sportzender ESPN. "Hij is al heel lang aan het trainen."

Het gevecht is echter pas in maart gepland, omdat Nielsen nog moet herstellen van een knieoperatie. "Maar maart is prima voor ons", zegt Sanders. Opponent Nielsen heeft door blessureleed al sinds 2002 niet meer in de ring gestaan. Destijds won hij van Uriah Grant. "Dat hij acht jaar niet gevochten heeft betekent niet dat hij stilgezeten heeft. Het is een grote vent en grote jongens zijn altijd gevaarlijk."

Holyfield is met vier wereldtitels de succesvolste zwaargewicht aller tijden. Zijn laatste WK-titel dateert van 2000 toen hij John Ruiz na twaalf ronden op de knieën kreeg. Met 43 zeges, negen verloren partijen, twee remises en 27 knock-outs heeft Holyfield een mooie erelijst opgebouwd.

Het cv van zijn komende tegenstander Nielsen is nog indrukwekkender. Hij verloor slechts tweemaal in 66 wedstrijden. Wel nam de Deen het vaak op tegen op papier mindere tegenstanders.