'Loovens keert terug bij Cardiff City'

Peterselieman

Glenn Loovens keert mogelijk terug bij Cardiff City. De Britse krant Daily Mail meldt dat de club uit Wales werkt aan een transfer waarbij Mark Hudson de omgekeerde weg naar Celtic moet bewandelen. Loovens zou wel oren hebben naar een vertrek, omdat hij in Schotland op het tweede plan geraakt is. De 27-jarige oud-Feyenoorder speelde tussen 2005 en 2008 eerder al bij Cardiff.

Loovens zou een van de vijf versterkingen moeten worden voor de nummer twee van de Championship, het tweede profniveau van Engeland. Cardiff staat op het punt overgenomen te worden door een investeerder uit Maleisië en dus zou manager Dave Jones zich de komende transferperiode flink mogen uitleven.

De voorstopper kwam sinds het League Cup-duel tegen Saint Johnstone op 27 oktober geen minuut meer voor Celtic in actie. Een actie drie dagen eerder lijkt hem fataal geworden te zijn. In de Old Firm tegen aartsrivaal Glasgow Rangers schoot de tweevoudig international in eigen doel en leidde daarmee de 3-1 nederlaag in.

Celtic nam Loovens in augustus 2008 over van Cardiff. Voor de Schotse grootmacht speelde hij 45 wedstrijden, waarin hij zeven keer doeltreffend was. De verdediger begon zijn loopbaan bij Feyenoord. Na vier weinig succesvolle seizoenen en uitleenbeurten bij Excelsior en De Graafschap, toog Loovens in 2005 naar Wales.


(Foto: Novum)