Schiphol annuleert vluchten door sneeuw in Europa

Redactie

Schiphol heeft woensdag een aantal vluchten moeten annuleren vanwege hevige sneeuwval in delen van Europa. Het gaat onder meer om vluchten naar Gatwick bij Londen naar het Schotse Edinburg.

Ook is volgens een woordvoerder van de luchthaven een aantal vluchten vertraagd. De luchthaven in Gatwick bij Londen heeft aangekondigd tot donderdagochtend gesloten te blijven vanwege sneeuwval. Edinburg is vooralsnog tot 18.00 uur dicht.

Door het winterweer zijn er ook problemen op de luchthavens van Lyon en Grenoble in Frankrijk en op die van Genève in Zwitserland. "Deze luchthavens zijn dicht, maar het is niet bekend tot hoe laat", zegt de woordvoerster. Volgens haar is het voor de betreffende luchthavens moeilijk in te schatten wanneer het vliegverkeer weer wordt hervat. "Dat is geheel afhankelijk van het weer. Als het blijft sneeuwen, kan het nog uren duren."

Volgens Schiphol zijn vooralsnog enkele vluchten geannuleerd. Volgens de woordvoerder gaan er 'enkele vluchten' per dag naar bijvoorbeeld Edinburg. "Alles bij elkaar zijn er dus toch heel wat gedupeerden. Heel vervelend."