[NBA] Celtics boeken vierde zege op rij

Peterselieman

De Boston Celtics zetten hun goede reeks in de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA voort. Mede dankzij Rajon Rondo boekte het team alweer de vierde zege op rij. Uit tegen de Cleveland Cavaliers werd het 87-106.

Eerder dit jaar verloren de Celtics nog van de Cavaliers en daarom waren ze gebrand om een goede score neer te zetten. Snel in het tweede kwart stond het dan ook al 35-22 voor Boston, waarna de zege niet meer in gevaar kwam. Ronda was de man van de wedstrijd met in totaal 23 punten en twaalf assists.

Voor Cleveland was dit niet een wedstrijd waarin ze moesten presteren. Morgen is dat anders, want dan komt Miami Heat op bezoek. Deze wedstrijd is beladen, omdat LeBron James afgelopen zomer de Cavaliers voor de Heat inruilde. "De sfeer zal vijandig zijn. Ik zou liegen als het duel van donderdag een normale wedstrijd is," zei J.J. Hickson namens de Cavaliers.

Daarom is de beveiliging aangescherpt. "Het publiek zal donderdag zeker luidruchtig zijn. Maar ik denk niet dat er uitzonderlijke dingen zullen gebeuren die we in de sportgeschiedenis nooit eerder hebben gezien," zei Cavaliers-eigenaar Dan Gilbert.

Uitslagen

Thuis Uit Uitslag
Cleveland Cavaliers Boston Celtics 87-106
Orland Magic Detroit Pistons 90-79
Philidelphia 76ers Portland Trail Blazers 88-79
New York Knicks New Jersey Nets 111-100
Memphis Grizzlies Los Angeles Lakers 98-96
Sacramento Kings Indiana Pacers 98-107
Golden State Warriors San Antonio Spurs 98-118