Juande Ramos: "Real is helemaal niets opgeschoten"

Niels (DerMeister)

Juande Ramos, voormalig trainer van Real Madrid, denkt dat Real geen spat is opgeschoten ten opzichte van zijn tijd bij de club. Ramos had Real twee jaar geleden onder zijn hoede en verloor met 2-6 van Barcelona in Bernabéu.

"Maar de nederlaag onder mijn leiding was lang niet zo vernederend", aldus Ramos tegen het Spaanse persbureau EFE. "Toen streden we voor elke meter, maar was Barcelona gewoonweg te sterk. Maandag was het verschil tussen Barcelona en Real Madrid immens. Op geen enkel moment had Real uitzicht op een doelpunt."

"Real Madrid is net zover als toen ik er werkzaam was, zonder honderden miljoenen euro's te hebben uitgegeven. Afgelopen seizoen was men onder leiding van Manuel Pellegrini goed bezig. Toen speelden ze anders en waren ze een geduchte concurrent voor Barcelona."

"Ze hebben ontzettend veel geld uitgegeven om de strijd met Barcelona aan te gaan en om eerlijk te zijn, ze zijn helemaal niets opgeschoten. Dat klinkt hard, maar het is de waarheid. Barcelona is superieur aan Real Madrid", aldus de voormalig trainer.