Fans van HollandBelgium Bid heten FIFA-leden welkom

Peterselieman

Nederlandse en Belgische voetbalfans hebben woensdagochtend de 22 leden van het uitvoerend comité van de FIFA welkom geheten in Zürich. Ongeveer vijftig voetbalsupporters uit de Lage Landen hebben met de ludieke actie laten weten dat zij toch echt op het HollandBelgium Bid moeten stemmen. Rond acht uur woensdagmorgen verzamelden zij zich voor de ingang van het hoofdkantoor van de FIFA, schrijft het ANP.

De leden arriveerden in prachtige bolides en werden middels een dweilorkest en liedjes welkom geheten. 'Holland krijgt de wereldbeker', hoorde Michel Platini, onlangs nog toeschouwer bij Nederland - Zweden (4-1). De Franse voorzitter van de UEFA kon er, net als zijn collega's, om lachen. Michel D'Hooghe, het Belgische FIFA-lid, herkende een paar van zijn landgenoten.

De 22 leden van het comité verzamelden zich vanochtend. Vanmiddag krijgen zij presentaties voor de organisatie van het WK van 2022. Donderdag houden Nederland en België evenals hun concurrenten een presentatie voor het WK van 2018. Dat is tevens de laatste kans om de stemgerechtigden te overtuigen.