Manchester United uitgeschakeld in League Cup

Niels (DerMeister)

Manchester United heeft de kwartfinales van de League Cup niet overleefd. De ploeg ging op bezoek bij West Ham United keihard met 4-0 ten onder. Arsenal won met 2-0 van Wigan Athletic en wist wel de halve eindstrijd te halen.

ManU, waar onder anderen Edwin van der Sar, Nemanja Vidic, Rio Ferdinand, Wayne Rooney, Dimitar Berbatov en Paul Scholes vanavond niet in actie kwamen, kwam na 22 minuten spelen achter dankzij een doelpunt van Jonathan Spector. Hij wist een kwartier later ook zijn tweede doelpunt van de wedstrijd te scoren.

Na rust gingen The Hammers door met doelpunten maken. Tien minuten na de pauze scoorde Carlton Cole de beslissende 3-0. Tien minuten na dit doelpunt wist ook Cole zijn tweede doelpunt van de avond te scoren en bracht daarmee de 4-0-eindstand op het scorebord.

Arsenal kwam in eigen huis niet in de problemen tegen het laaggeklasseerde Wigan Athletic, waar Ronnie Stam 79 minuten meespeelde. Kort voor rust werd de thuisploeg, waar Robin van Persie zijn opwachting maakte in de basis, in het zadel geholpen dankzij een eigen doelpunt van Antolín Alcaraz. 

The Gunners kwamen ruim twintig minuten voor tijd op 2-0 dankzij een treffer van de Deen Nicklas Bendtner. De voorsprong kwam vervolgens niet meer in gevaar en daardoor bereikte Arsenal, net als West Ham United, de halve finales van de League Cup. Morgen staan de andere twee kwartfinales op het programma. Birmingham City ontvangt in eigen huis Aston Villa, terwijl West Bromwich Albion op bezoek mag bij Ipswich Town.