Kubica: "Liever een ervaren rijder bij Renault"

Peterselieman

Robert Kubica vindt dat Renault in de Formule 1 moet rijden met ervaren coureurs. De Pool geldt inmiddels als een ervaren rijder, maar dat geldt niet voor zijn teamgenoot Vitaly Petrov die in zijn eerste jaar slechts 27 punten bij elkaar reed. Daar tegenover stonden er 136 van Kubica.

Kubica vindt het lastig om te kiezen tussen een ervaren rijder en een rookie. "Dit is een moeilijk onderwerp om goed te beantwoorden. Natuurlijk zou het team meer baat hebben bij een meer ervaren coureur. Een rookie levert minder punten op, maar dat is logisch. Als debutant moet je veel leren en Formule 1 is niet zo eenvoudig als het lijkt. Veel GP2-coureurs die de overstap maken, zeggen na de eerste test: Oh, dat is makkelijk, het is net als GP2. Maar als ze daarna moeite hebben om te presteren, blijkt dat het niet zo eenvoudig is als gedacht," zei de Pool tegen Formule1.nl.

"Dat gezegd hebbende zijn er ook voorbeelden te noemen van debutanten die vanaf het eerste moment geweldig gepresteerd hebben. Wat betreft mijn teammaat voor volgend jaar: het team heeft een beter overzicht van wat ze willen. Zij kunnen beter beoordelen wat ze zoeken en in welke positie ze verkeren."

"Het enige wat ik kan zeggen, is dat we dit seizoen veel punten hebben verloren. Om verschillende redenen. Onder andere omstandigheden hadden we Mercedes meer tegenstand kunnen bieden. Maar aan de andere kant moet je ook kijken naar de omstandigheden waarin het team zich begin van het jaar bevond. Je moet daarbij respect hebben voor het besluit van de eigenaar en ik denk dat ze toen de juiste keuze hebben gemaakt," zei Kubica die zijn voorkeur voor een ervaren rijder door laat schijnen, maar zich uit politiek oogpunt op de vlakte wil houden over het onderwerp.