Ibrahimovic: "Ik stop in 2014 met voetballen"

Niels (DerMeister)

Zlatan Ibrahimovic heeft al een datum geprikt wanneer hij zal stoppen met voetballen. De aanvaller van AC Milan zal zijn voetbalschoenen aan de wilgen hangen op het moment dat zijn contract bij de Italiaanse ploeg verloopt.

Ibrahimovic, op dit moment 29 jaar, staat nog tot 2014 onder contract bij Milan. Mocht zijn contract aflopen, dan is de spits 33 jaar en op deze leeftijd wil hij een punt achter zijn loopbaan zetten.

"Hoelang ik van plan ben om door te gaan? Nog maximaal drie jaar. Je moet stoppen als je aan je top zit. Of ik me de sterkste voetballer van de wereld vind? Ja, dat vind ik. Als je dat niet denkt, dan ga je niet het veld op met de juiste instelling. Voor mij bestaat nummer twee niet", aldus de voormalig Ajacied.

Afgelopen zomer kwam de Zweed over van FC Barcelona. Daar kon de Zweeds international zijn draai niet vinden. De aanvaller besloot terug te keren naar de Serie A, waar hij ook voor Internazionale en Juventus speelde. Bij AC Milan vond Ibrahimovic zijn goede vorm weer terug en heeft hij inmiddels in zeventien wedstrijden al elf doelpunten gescoord.