'Halo: Combat Evolved krijgt een remake'

Vis1980

Iedereen weet inmiddels dat Halo: Reach de laatste titel is die Bungie heeft gemaakt in het Halo-universum. De bedoeling is dat 343 Industries het spreekwoordelijke stokje van Bungie overneemt. Zo wordt er verwacht dat er in 2012 een vervolg op Halo 3 uit gaat komen. Volgens het tijdschrift Games Master is men bij 343 Industries zelfs bezig aan een heuse remake van het eerste deel uit de serie, Halo: Combat Evolved.

Na de release van Halo: Reach bracht Microsoft al naar buiten dat er de aankomende jaren meerdere Halo-games zouden gaan verschijnen. Het maken van een remake van Halo: Combat Evolved, die volledig gebruik gaat maken van de engine van Halo: Reach, zou een ideale manier kunnen zijn voor 343 Industries om wat meer feeling te krijgen met het Halo-universum. Het gerucht dat de remake er gaat komen wordt versterkt door het feit dat het origineel volgend jaar precies tien jaar bestaat. De game zou dan volgens het tijdschrift volgend jaar november in de winkels moeten liggen.

Voor meer nieuw vertier in het Halo-universum hoef je geen jaar te wachten, want vanaf vandaag is het Noble Map Pack beschikbaar voor download op Xbox Live Arcade. Voor 800 Microsoft points heb je drie nieuwe maps voor Halo: Reach in je bezit.

Halo: Combat Evolved

Krijgt Halo: Combat Evolved een remake?