Mourinho niet in paniek na oorwassing

Olga Kroeders

José Mourinho leed gisteravond met Real Madrid in Camp Nou de grootste nederlaag in zijn trainerscarrière. Ondanks de 5-0 afstraffing tegen FC Barcelona weigert de Portugees bij de pakken neer te gaan zitten. "Dit is een nederlaag, geen vernedering. Het seizoen is nog lang niet voorbij."

Mourinho houdt dan ook geen slapeloze nachten aan de wedstrijd over. "We hebben totaal geen kans gehad om te winnen, dus wat dat betreft kan ik me er eenvoudig bij neerleggen. Het ene team heeft geweldig gespeeld en het andere heel slecht. Het is dus een volkomen terechte nederlaag."

De wijze waarop zijn team zich naar de slachtbank liet voeren, is Mourinho wel een doorn in het oog. "Ik ben erg teleurgesteld in mijn spelers. Als je met 5-0 verliest moet je niet gaan zeuren, maar gewoon harder werken." In de slotfase kreeg de frustratie bij Real de overhand. Sergio Ramos werd na een harde overtreding op Lionel Messi bestraft met rood.

Door de eerste nederlaag van het seizoen raakt Real Madrid de koppositie kwijt aan Barcelona. "Maar onze achterstand bedraagt maar twee punten. We moeten gewoon de draad weer oppakken."