Moens: "Krul gaat hier sterker uitkomen"

Olga Kroeders

Wanneer hij speelgerechtigd is kan Oscar Moens vrijdagavond zijn debuut maken voor Sparta Rotterdam. Moens is gehaald door Sparta als vervanger voor de zwak presterende André Krul. De jonge keeper gaf aan een groot fan te zijn van Moens en dat hij zonder problemen zijn nieuwe rol als tweede doelman zal vervullen.

"Ik heb liever dat het zo gaat dan dat iemand meteen aan je stoelpoten zaagt", zegt Moens tegenover het Algemeen Dagblad. "Ik doe zelf ook normaal. Na de wedstrijd tegen Telstar heb ik Andre ge-sms't dat hij goed had gekeept. Ik hoop dat ik hem nog iets bij kan brengen. Hij staat daar wel voor open. Krul gaat hier sterker uitkomen."

Moens weet hoe het is om als jonge keeper door te breken. Hij deed dat zelf op 19-jarige leeftijd bij Excelsior. "Ik had geluk dat ik in de eerste divisie begon. Bij Excelsior mocht ik fouten maken, dat maakte het een stuk gemakkelijker. Als je dan drie jaar alles hebt gespeeld, heb je dat proces als jonge keeper doorlopen. Rijpen in de eerste divisie is fantastisch. Bij Sparta is de druk alleen veel groter, omdat de club moet promoveren."

"Ik hoop dat we kunnen promoveren, maar weet nog niet goed wat ik moet verwachten", vervolgt Moens. "Sparta heeft een goede selectie. Ik heb het idee dat het de ploeg een beetje ontbreekt aan geluk."