Guardiola draagt zege op aan Cruijff

Olga Kroeders

Barcelona won gisteravond met 5-0 van Real Madrid en kleineerde daarmee de rivaal. Josep Guardiola draagt de zege op aan Johan Cruijff.

"Ik draag deze overwinning op aan Rexach en Cruijff omdat zij de personen waren die deze speelstijl hebben geïntroduceerd", zei Guardiola na afloop. "Deze overwinning is gecreëerd in vijftien jaar doordat zij geloofden in deze manier van voetballen. Er is geen team op de wereld te vinden dat het publiek zo vermaakt als wij hebben gedaan."

Wel bleef Guardiola realistisch. "Het is natuurlijk wel zo dat deze wedstrijd ook maar drie punten waard is. Maar de manier waarop wij vanavond hebben gewonnen brengt veel plezier bij het publiek. Hier doen we het allemaal voor."

Guardiola prees de werklust van Dani Alves en Lionel Messi. "Ik feliciteer hem omdat hij voorzichtig moest zijn vanavond voor de aanval van Real. Hij heeft ons goed geholpen", aldus Guardiola over Alves. "Messi maakt niet alleen doelpunten. Hij is de beste, verbreekt alle records en is pas 23."

"We zullen genieten van deze overwinning. Maar we moeten op tijd zien te herstellen om weer te spelen in de Copa Catalunya. In een paar jaar tijd zal er gesproken worden over hoe goed dit team eigenlijk wel niet is", besluit de trainer van de nieuwe koploper van de Spaanse competitie.