Medewerkers Nederlandse ambassade VS opgepakt

Redactie

Vier medewerkers van de Nederlandse ambassade in Washington zijn opgepakt in New York. Dat bevestigt een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Waarvoor de vier zijn opgepakt, wilde de woordvoerder niet bekendmaken. Volgens Amerikaanse media zouden de ambassademedewerkers agenten en een serveerster hebben aangevallen.

Volgens de woordvoerder van Buitenlandse Zaken gaat het om drie Nederlanders en een Amerikaan. De vier werken op basis van een lokaal contract en zijn geen diplomaten. Ze hebben daardoor geen diplomatieke immuniteit. Vrijdag moeten ze voorkomen. Het ministerie is van plan de rechtszaak af te wachten voordat het eventuele stappen tegen de medewerkers onderneemt, zegt de woordvoerder.

De medewerkers raakten volgens Amerikaanse media slaags met de serveerster en de agenten, nadat ze ruzie hadden gekregen over een rekening van driehonderd dollar van een bar. Een agent zou een gebroken vinger hebben opgelopen, van een andere agent brak een stuk van zijn tand af.

De vier zijn op borgtocht vrijgelaten.