Fietsersbond hoopt op betere gladheidsbestrijding

Redactie

De Fietsersbond hoopt dat gemeenten meer werk maken van gladheidsbestrijding op fietsroutes. Afgelopen winter gingen fietsers massaal onderuit op gladde fietsroutes, met duizenden gewonden tot gevolg. Deze week gaat het volgens het KNMI flink vriezen en valt er geregeld sneeuw, wat kan leiden tot spekgladde fietspaden.

Afgelopen zomer presenteerde de Fietsersbond onder het motto 'Beter te vroeg dan te laat' een wensenlijst voor gladheidsbestrijding op fietsroutes. De bond vroeg alle gemeenten een adequate aanpak voor te bereiden.

De Fietsersbond is er ondanks het plan niet helemaal gerust op dat het deze winter beter gaat. Hoewel sommige gemeenten zouden hebben aangegeven van plan te zijn het beter te gaan doen, zouden andere gemeenten zich van geen kwaad bewust zijn. Daarbij wordt in veel bezuinigingsplannen van gemeenten drastisch bezuinigd op wegonderhoud.

De bond roept fietsers met klachten over te gladde fietsroutes op zich te melden op fietsersbond.nl/meldpunt. De klachten worden neergelegd bij de verantwoordelijke wegbeheerders.