Yakuza-bedenker werkt aan andere franchise

Pheno

Volgens een aankondiging op het Japanse messageboard 2ch is Toshihiro Nagoshi, de maker van de Yakuza-reeks, bezig met het ontwikkelen van een science fiction-shooter met robots genaamd Binary Domain. De onaangekondigde titel zou officieel worden onthuld in de volgende uitgave van de Japanse game-magazine Famitsu.

Volgens anonieme bronnen wordt het spel een shooter die zich afspeelt in het Tokio van 2080. De stad is opgedeeld in een rijk en een arm gedeelte, waar het arme gedeelte er verwoest uit zal zien. Robots hebben ondertussen veel taken van mensen overgenomen, maar er is iets misgegaan en er woedt nu een oorlog tussen mens en machine. Het spel zou heel intelligente computertegenstanders en een uitgebreide online-mode moeten hebben. Sega zou het spel ook In Europa en Amerika willen uitbrengen, vandaar dat de voice-overs allemaal in het Westen zijn ingesproken. De filmpjes zijn dan weer in Japan gemaakt. Zo wil Nagoshi het spel toegankelijker maken voor gamers buiten Japan.

Nagoshi werkt momenteel aan de volgende game in de Yakuza-serie. Ryu Ga Gotoku of the End, oftewel Yakuza of the end, zou het laatste spel in de serie worden. In dit "Resident Evil meets Yakuza"-deel nemen zombies het fictieve district Kamurocho over en is het aan onze Yakuza-helden om te overleven en natuurlijk heel veel zombies af te knallen.

Nagoshi op TGS 2010