Federer afgetekend tweede na zege

Olga Kroeders

Op de nieuwste wereldranglijst is Roger Federer afgetekend tweede. De Zwitserse tennisser, die afgelopen zomer de tweede stek even aan Novak Djokovic moest laten, heeft na zijn zege bij de ATP World Tour Finals 9.145 punten. Dat zijn er 3.110 meer dan Djokovic, maar 3.305 minder dan nummer een Rafael Nadal. Een zege in een grandslam levert tweeduizend punten op, een gewoon toernooi 250 of vijfhonderd.

Andy Murray heroverde dankzij zijn halvefinaleplaats in Londen de vierde positie op Robin Söderling. Het verschil tussen Djokovic, Murray en Söderling is echter minimaal met 455 punten tussen nummer drie Djokovic en nummer vijf Söderling. Djokovic kan komend weekeinde zijn totaal nog een beetje opschroeven. De Serviër speelt dan de finale van de Davis Cup.

Verder waren er op de ranglijst geen veranderingen. Thiemo de Bakker sluit het jaar af als 43e van de wereld, Robin Haase is de nummer 65. Jesse Huta Galung (125) en Igor Sijsling (128) zijn dicht bij de beste honderd tennissers ter wereld. Die laatste steeg deze week zelfs een positie. Ook Thomas Schoorel klom een positie. Hij is nu de mondiale nummer 168.