Levchenko: "Niet altijd gebracht wat ik kan brengen"

Jeffrey (Puzzel.)

Evgeniy Levchenko had zaterdag geen basisplek bij Willem II, dat gelijkspeelde tegen Excelsior. Levchenko tekende in de slotfase voor de 1-1.

Trainer Gert Heerkes slachtofferde Levchenko na de kansloze 5-0 nederlaag van vorige week in Heerenveen. "Ik ga nu echt niet met modder gooien", zegt de middenvelder in De Telegraaf. "De trainer wilde iets anders proberen en dan kan ik het best op het veld antwoord geven. Ik weet dat ik in het merendeel van de wedstrijden niet heb gebracht wat ik kan brengen."

Excelsior leek zaterdag in Tilburg drie punten te pakken tegen Willem II, nadat Kaj Ramsteijn de score kort na rust opende. De thuisploeg speelde in de slotfase alles of niets en dat had resultaat. Door een fraai schot van Levchenko hield het team van Heerkes toch een punt over aan het duel.

Toch schoot Willem II met een remise weinig op, want de achterstand op de veilige nummer vijftien is nog steeds groot. De Tilburgers hebben dertien punten minder dan Feyenoord, dat zondag knap van ADO Den Haag won. VVV-Venlo staat met negen punten ook in de degradatiezone, net als Excelsior (vijftien).