Duitsland wint Nations Cup wederom

Peterselieman

Duitsland heeft bij de Race of Champions wederom de Nations Cup gewonnen. Titelverdedigers Michael Schumacher en Sebastian Vettel waren in de finale in Düsseldorf nipt te sterk voor de Britten Andy Priaulx en Jason Plato.

Het toernooi begon met een poulefase waarin Team Benelux, bestaande uit Bertrand Baguette en Jeroen Bleekemolen, sterk voor de dag kwam. Het team wist in een poule met Duitsland, Verenigde Staten en Team All Stars verrassend als eerste door te gaan. Duitsland ging slechts op basis van de gecombineerde snelste tijden door naar de halve finale.

In de andere poule viel al snel het doek voor Portugal, terwijl Groot-Brittannië eenvoudig doorging. Frankrijk pakte ook een plaats in de halve finale door wederom op basis van de gecombineerde snelste tijden het Noorse Team voor te blijven.

In de eerste halve finale versloeg Groot-Brittannië Frankrijk eenvoudig. Plato bleef in de Volkswagen Scirocco Alain Prost voor, terwijl Priaulx met een Porsche 911 Sébastien Loeb klopte. In de andere halve finale was het Vettel die Bleekemolen met de KTM X-Bow eenvoudig wist te verslaan en nam Schumacher revanche op Baguette door de Belg in de RoC Buggy nu wel te kloppen.

In de finale wist Schumacher met de KTM X-Bow Plato met bijna twee seconden verschil te verslaan. Priaulx won daarna met de Audi R8 LMS van Vettel, waardoor een derde run noodzakelijk was. In de Buggy was Schumacher nipt te sterk voor Priaulx, waardoor Duitsland voor eigen publiek de titel verdedigde.

Morgen is de individuele race waarin Sébastien Loeb zijn titel verdedigt.