Ruim drie ton voor rechten pikante Stallone-film

Redactie

De rechten van de eerste film met Sylvester Stallone zijn op eBay verkocht voor 412.000 dollar, zo'n 309.000 euro. De pikante film The Party at Kitty and Stud's uit 1970 werd later hernoemd tot Italian Stallion, nadat Stallone internationale roem had verworven met zijn Rocky-films.

De vooralsnog anonieme koper krijgt de originele negatieven en de rechten om de film wereldwijd uit te brengen, schrijft het Amerikaanse filmvakblad Variety. Italian Stallion werd ruim twee weken geleden door producent Bryanston Distributors aangeboden op de veilingsite.

De film kreeg in de loop der jaren een cultstatus. Stallone vertelde in een interview met Playboy in 1978 dat hij tweehonderd dollar kreeg voor twee dagen werk en dat de producenten de erotische film aan hem wilden slijten voor honderdduizend dollar toen Rocky in 1976 uitkwam.

MGM probeerde vorige jaar de rechten van de film te kopen, maar die poging mislukte. "De negatieven waren zelfs een tijdje kwijt", zegt Bryanston-voorzitter Edward Perry.


Sylvester Stallone (Foto: Novum)