'Consoles remmen PC-gaming'

Pheno

Cevat Yerli, CEO van Cytek, heeft in een interview zijn mening gegeven over consoles en de PC. Hij vindt dat de PC een generatie voorloopt op de PlayStation 3 en Xbox 360 als het gaat om kwaliteit. Yerli is ook van mening dat door de hedendaagse focus op consoles het PC-platform geremd wordt als spelcomputer.

"Zolang de huidige console-generatie bestaat en zolang we de hardware van de PC optimaal proberen te gebruiken, des te moeilijker zal het zijn om echt het voordeel van beide te benutten", zegt hij. "De PC is nu gemakkelijk een generatie verder. Met de Xbox 360 en PlayStation 3 geloven we dat de kwaliteit van de spellen na Crysis 2 en andere CryEngine-ontwikkelingen zullen worden beperkt tot andere inhoud, door wat we kunnen op creatief niveau. We zullen niet in staat zijn om er meer uit te halen op grafische niveau".

Niet alleen de beperkte grafische kracht van de consoles zorgt ervoor dat de grenzen van de PC niet worden opgezocht in een multiplatform-spel. Totdat de PC een vergelijkbare omzet kan halen ziet Cevat Yerli het namelijk niet gebeuren dat bedrijven veel moeite gaan steken in de PC-versie van een multiplatform-spel, omdat de winst op console-spellen gewoonweg veel beter is.

Crysis 2