Nijland: "Geen toeval wat hier gebeurt"

Sjors (Sj0rSz)

FC Groningen staat na vijftien speelronden op de derde plaats met dertig punten. Hiermee is de ploeg van Pieter Huistra dé verrassing van dit seizoen.

Volgens algemeen directeur Hans Nijland zijn de goede prestaties van FC Groningen geen toeval. Hij zegt in het Algemeen Dagblad dat het beleid aan de basis staat van het succes. "We hebben ons er vorig seizoen op gericht om bij de start van de voorbereiding de selectie compleet te hebben. We zijn er bijvoorbeeld in geslaagd om met Jonas Ivens en Dusan Tadic tijdig vervangers aan te trekken voor Gibril Sankoh en Goran Lovre."

"Het is geen toeval wat hier gebeurt", gaat Nijland verder. "Er heerst rust rond onze organisatie: de lijnen zijn kort, we voeren doorlopend overleg, alles is duidelijk. Het gaat niet om Pieter Huistra, om Henk Veldmate of om Hans Nijland. We cijferen ons allemaal weg voor de club."

"We hebben stuk voor stuk vakmensen in onze organisatie en we vertrouwen elkaar, dat is heel belangrijk. Verder moet je er ook niet te ingewikkeld over doen; met een omzet van zo'n twintig miljoen euro is deze club ook weer niet zó groot. We doen de dingen die logisch zijn, daar gaat het om", besluit Nijland.