DNA-onderzoek in zaak Verstappen duurt langer

Redactie

Het DNA-onderzoek in de zaak Nicky Verstappen gaat langer duren. Dat heeft het Nederlands Forensisch Instituut donderdag aan het OM laten weten. Justitie groef deze week de stoffelijke resten van een kampleider op om DNA af te nemen. Het standaardonderzoek heeft niets opgeleverd en daarom zal er aanvullend onderzoek worden gedaan.

Kampleider Joos B., die mogelijk betrokken was bij de dood van Nicky Verstappen, is dinsdagochtend in het Limburgse Heibloem opgegraven. Het Openbaar Ministerie wil DNA van de in 2003 overleden B. vergelijken met sporen op het lichaam van Verstappen.

Vorig jaar werd nieuw DNA-materiaal op het lichaam gevonden. Daarna stonden 107 mannen DNA af, maar dat leverde geen match op.

De 11-jarige Verstappen, ook uit Heibloem, verdween in augustus 1998 tijdens een zomerkamp in Brunssum en werd dood teruggevonden. De geruchtmakende zaak is nooit opgelost.

Joos B. was 80 jaar toen de jongen verdween. Hij heeft volgens de regionale omroep L1 eerder bekend dat hij in 1954 is veroordeeld tot drie maanden cel voor ontucht met twee jongens. Die waren toen leerling van de lagere school in Heibloem waar hij directeur was. B. werd toen ontslagen.