'Zuiverloon naar Ipswich Town'

Peterselieman

Gianni Zuiverloon vertrekt per direct op huurbasis naar Ipswich Town. Dat meldt Skysports. De 23-jarige verdediger komt bij West Bromwich Albion nauwelijks aan bod en zou bij het elftal van manager Roy Keane weer speelminuten willen gaan maken. De nummer vijftien van de Championship, het tweede profniveau van Engeland, huurt de oud-Feyenoorder tot begin januari.

De transfer kwam in een stroomversnelling toen de Ipswich-verdedigers, Luke Hyam en Mark Kennedy geblesseerd raakten. De overstap biedt voor Zuiverloon uitkomst, omdat hij door WBA-manager Roberto di Matteo nauwelijks werd ingezet. De vleugelverdediger kwam dit seizoen alleen drie keer in de League Cup in actie.

WBA nam Zuiverloon in de zomer van 2008 over van Heerenveen en zijn eerste seizoen verliep uiterst voorspoedig. De rechtsback speelde nagenoeg alles en stond volgens Britse media zelfs even in de belangstelling van Manchester United. Ook vorig jaar kwam Zuiverloon nog tot 30 competitiewedstrijden.

Zuiverloon begon zijn loopbaan in 2004 bij Feyenoord en belandde uiteindelijk via RKC Waalwijk twee jaar later bij Heerenveen.