Cd niet meer op verlanglijstje voor Sinterklaas

Redactie

Cd's zijn uit de top tien op verlanglijstjes voor Sinterklaas verdwenen. Vorig jaar stonden cd's bij mannen en vrouwen nog op de derde plaats. Dat blijkt uit onderzoek van lootjestrekken.nl. Op deze site hebben al bijna 800.000 mensen een lootje getrokken.

Bij de vrouwen prijkt dit jaar een boek bovenaan het verlanglijstje. Ze willen het liefst Afgunst & een goed huwelijk van Saskia Noort. Ook de boeken Eten, bidden, beminnen en Haar naam was Sarah staan in de top tien. Verder willen vrouwen graag accessoires zoals sjaals en armbanden.

Mannen willen het liefst een USB-stick voor Sinterklaas, gevolgd door een zelftellende spaarpot. Ook keukengereedschap wordt veel gevraagd.

Op de site kunnen lootjes worden getrokken, zodat gezelschappen voor dat ritueel niet bij elkaar hoeven te komen. Gebruikers kunnen verlanglijstjes toevoegen en elkaar anoniem vragen stellen. Ook doet de site suggesties voor cadeaus, zoals een zelftellende spaarpot, en kan een voorkeurslijstje worden samengesteld.

Naar verwachting worden dit jaar ruim een miljoen lootjes per e-mail verstuurd. Dit is een stijging van 20 procent ten opzichte van vorig jaar.