Alguersuari: "Stoeltje Buemi niet zeker"

Peterselieman

Jaime Alguersuari steunt zijn Toro Rosso-teamgenoot Sébastien Buemi maar beseft tegelijkertijd dat de positie van de Zwitser bij de renstal in gevaar is. De reserve-rijder van Red Bull Daniel Ricciardo klopt namelijk nadrukkelijk op de deur na zijn goede testresultaten in Abu Dhabi afgelopen week.

Alguersuari kreeg door de uitspraken van teambaas Franz Tost dan ook de vraag voorgeschoteld of Ricciardo volgend jaar zijn teamgenoot zal zijn in plaats van Buemi. "Ik weet niet wat er zal gaan gebeuren," zei de Spanjaard die voor de promotie van Gran Turismo 5 een Red Bull-prototype mocht gaan besturen. "Wat ik wel kan zeggen is dat als mijn teamgenoot de Red Bull had bestuurd hij het beter had gedaan dan Ricciardo."

Alguersuari zelf hoeft zich geen zorgen te maken over zijn stoeltje, omdat Tost hem geprezen heeft. "Jaime heeft dit jaar geleerd de set-up te bepalen, de auto te ontwikkelen en te racen. Ik kijk uit naar volgend jaar waar we een meer volwassen rijder hebben die zich constant verbetert," zei Tost tegen El Deportivo Mundo.

"Ik ben trots op wat hij gezegd heeft, omdat ik vind dat ik dit jaar vooruit ben gegaan en ik van plan ben die lijn door te trekken," zei Alguersuari.