Ajax teleurgesteld in PSV

JJdJ1984

Ajax heeft aangegeven teleurgesteld te zijn in PSV. De Eindhovenaren hebben kwaad bloed gezet in de Amsterdam ArenA nu duidelijk is geworden dat zij toch een belastende verklaring hebben aangegeven. 

Eerder gaf Otman Bakkal aan dat "de beelden maar voor zich moesten spreken en geen kwaad woord over Suárez te zullen spreken." Nu blijkt echter dat dit niet het geval is. Niet alleen Bakkal maar ook Ibrahim Afellay en teammanager Mart van den Heuvel hebben een verklaring tegen Suárez afgelegd. Bij de Amsterdammers is dit in het verkeerde keelgat geschoten omdat Eyong Enoh eerder wel een 'collegiale verklaring' na een elleboogstoot van Afellay heeft afgegeven. 

Deze verklaringen zijn echter niet de reden voor teleurstelling bij de Amsterdammers. De Ajacieden zijn namelijk vooral teleurgesteld over de handelswijze van Cees-Rein van den Hoogenband, de clubarts bij de Eindhovenaren. Volgens meerdere bronnen heeft de arts het volledige medische dossier van Bakkal naar de KNVB gestuurd inclusief de foto's. "We hebben alle verklaringen in ons bezit. En dat klopt," is het enige dat een woordvoerder van Ajax erover kwijt wil. "We laten ons daar verder niet over uit, omdat we de aandacht niet willen afleiden." Na Ajax - Real Madrid was de aanvaller zelf ook al schuldbewust. "Het bijten was een fout van mij."