Moeder dode jongens Tienhoven nog vast

Redactie

De moeder die verdacht wordt van het ombrengen van haar twee zoons in het Utrechtse Tienhoven woensdagavond, zit nog vast. De vrouw ligt in een ziekenhuis en is erg in de war. Ze is nog niet in staat om verhoord te worden, zegt een woordvoerder van de politie donderdagochtend.

De vader van de twee jongens vond ze toen hij aan het begin van de avond thuiskwam in de woning aan de Looydijk. Hij sloeg direct alarm, maar hulpdiensten konden niks meer voor de kinderen doen.

De moeder was niet thuis en werd later buiten het dorp aangetroffen. Waar dat was wil de politie in het belang van het onderzoek niet zeggen. Of ze gevlucht was moet uit het politieonderzoek blijken.

De vader wordt niet gezien als verdachte. De man is opgevangen door zijn familie en wordt bijgestaan door een familierechercheur van de politie. Het is nog niet bekend of het gezin bekendstond bij de instanties.

Burgemeester Mirjam van 't Veld van de gemeente Maarssen, waar Tienhoven onder valt, vroeg woensdagavond tijdens de bekendmaking van de verkiezingsuitslagenavond in Breukelen om een moment stilte. "Deze avond wordt overschaduwd door dit vreselijke nieuws."