Di Luca wil rentree maken in peloton

Niels (DerMeister)

Danilo di Luca wil aankomend seizoen zijn rentree gaan maken in het wielerpeloton. De Italiaanse wielrenner kreeg vorige maand te horen dat hij per direct weer op de fiets mag wegens steun aan het oprollen van dopingnetwerken.

Di Luca kreeg begin dit jaar van het anti-dopingtribunaal CONI een schorsing van twee jaar wegens het gebruik van doping. Aangezien de Italiaan zijn steun gaf in het oprollen van dopingnetwerken, mocht de Di Luca in oktober alweer op de fiets.

De inmiddels 34-jarige coureur heeft aangegeven dat hij het liefst op het hoogste niveau terugkeert. Hij zou contacten hebben met Astana, Geox, Lampre en Quickstep. Geox heeft echter afgelopen week te horen gekregen dat zij ProTeam-licentie hebben ontvangen. Daardoor is de kans erg miniem dat Di Luca voor dit team zal gaan rijden.

Astana en Lampre lijken genoeg coureurs in dienst te hebben en daardoor lijkt Quickstep de voornaamste kandidaat om Di Luca in te lijven. De Belgische ProTour-ploeg had in 2009, voordat de Italiaan betrapt werd op het gebruik van doping, al interesse in Di Luca.