Racing Genk rest van 2010 zonder Vossen

Niels (DerMeister)

Jelle Vossen komt dit kalenderjaar niet meer in actie voor Racing Genk. De topscorer van België heeft zijn enkelbanden afgescheurd.

Vossen, met veertien doelpunten topschutter, raakte geblesseerd in het duel met Charleroi (3-1 winst). De aanvaller kreeg een overtreding te verwerken van Naim Aarab. Nader onderzoek wees uit dat de schade groot is bij Vossen. "Het goede nieuws is dat hij geen blessure aan het kraakbeen en de aanhechtingsspieren heeft", zei clubarts Stijn Indeherberge.

"Het onderzoek bevestigde de eerste diagnose, namelijk dat de ligamenten van de enkel gescheurd zijn", aldus Indeherberge tegen Belgische media. Vossen was zelf opgelucht. "Toen het gebeurde, dacht ik dat ik net hetzelfde had als een jaar geleden: bij Lokeren brak ik toen het kuitbeen van hetzelfde been. Ik vreesde nu weer voor een breuk."

Vossen is vermoedelijk zes weken uit de roulatie. De spits kent geen wrok richting tegenstander Aarab. "Hij stuurde me zaterdagavond ook nog een sms. Hij excuseerde zich en zei dat hij voor de bal ging. Dat is fijn maar uiteindelijk schiet ik daar niets mee op. Hij wilde misschien wel niet de man pakken, maar op de beelden is toch duidelijk te zien dat het een fout was. De overtreding was van achteren."