Kemkers: "Blessure Kramer is een serieus probleem"

Stefan (sportfreak)

Gerard Kemkers maakt zich behoorlijk zorgen om de blessure van Sven Kramer. De coach van TVM heeft geen idee wat er precies aan de hand is.

"Wisten we het maar. Het neigt naar een zenuwprobleem, maar we weten niet waar de intensieve pijn vandaan komt. We komen er niet achter." Kramer was de afgelopen weken op trainingskamp in Zuid-Afrika om zich voor te bereiden op het NK Allround. "Kramer trainde heel rustig in Zuid-Afrika maar bij de geringste inspanning reageerde de spiergroep direct," aldus Kemkers.

Over het gevaar van het einde van Kramers carrière wil Kemkers voorlopig nog niet nadenken. "Daar denken wij op dit moment nog niet aan. Wij kijken naar 1 april 2011, dan zou Sven weer moeten staan waar hij hoort te staan. Hij was na vorig seizoen al opgebrand, serieus opgebrand en nu hebben we deze maatregel moeten nemen. Dat geeft aan dat het een serieus probleem is. Maar wie weet vinden we snel een wijsneus die zegt dat we dit of dat moeten doen en is het probleem makkelijk te op te lossen. Alleen, nu bevinden we ons in een doolhof."