Inter-preses stelt Benítez ultimatum

Sjors (Sj0rSz)

Het is nog maar de vraag hoelang Rafael Benítez nog trainer van Internazionale is. De voorzitter van de ploeg uit Milaan, Massimo Moratti, heeft de Portugees een ultimatum gesteld naar aanleiding van de belabberde resultaten van de afgelopen weken.

"Tot aan woensdag accepteer ik nog dat het gaat zoals het gaat," aldus Morrati. Met deze uitspraak krijgt de Champions League-wedstrijd tegen FC Twente dus een heel ander karakter. Mochten de Italianen van de Tukkers verliezen, dan zou dat namelijk het einde van Benítez bij Inter kunnen betekenen.

Internazionale verloor dit weekend met 2-1 van Chievo Verona en zakte daardoor naar de zesde plaats in de Serie A. De formatie van Benítez heeft inmiddels negen punten achterstand op AC Milan, dat aan de leiding gaat. Daarnaast werd er in de afgelopen vijf duels niet  gewonnen.

Benítez erkende echter de druk van de preses niet te voelen. "Ik heb het gevoel dat de mensen bij Inter mij 100 procent vertrouwen. Woensdag als we van Twente winnen, is alles weer anders," liet hij weten. "Daarbij geloof ik nog steeds dat wij de titel in Italië kunnen prolongeren."