Pirelli tevreden na Abu Dhabi-test

Peterselieman

Pirelli is tevreden over de Formule 1-banden die het tot nu toe gemaakt heeft. De Italiaanse rubbermaker volgt na dit seizoen Bridgestone op en liet in Abu Dhabi de afgelopen dagen de teams voor het eerst testen met de nieuwe banden.

Pirelli testte eerder dit jaar al met de Toyota TF109, maar het merk werd pas echt voor de leeuwen gegooid tijdens de test op het Yas Marina-circuit. "We zijn niet voor verrassingen komen te staan en blij met de resultaten die we boekten," zei een tevreden Paul Hembery van Pirelli tegen Autosport.

Het Italiaanse merk zal met de testresultaten aan de slag gaan om de definitieve banden voor 2011 te maken. Deze zullen eind dit jaar vier dagen lang in Bahrein door testrijder Pedro de la Rosa aan de tand worden gevoeld. "We hebben de afgelopen twee dagen een zeer goede indicatie voor onze keuzes gekregen. Na deze tests moeten we knopen doorhakken, maar ik voorzie weinig problemen. De definitieve antwoorden krijgen we echter pas in de loop van het seizoen, al verwacht ik dat het in orde komt."