De Zeeuw: "Nog lang geen crisis bij Ajax"

Olga Kroeders

Ajacied Demy de Zeeuw kon wel leven met het gelijkspel (0-0) tegen PSV. De Amsterdammers wilden voor eigen publiek graag iets aan de achterstand van zes punten op PSV doen, maar waren tegelijkertijd ook bang dat het gat nog groter zou worden. "Als we hadden verloren, was het zicht op de titel wel heel slecht geworden", aldus De Zeeuw.

De middenvelder sprak van een "gelijkopgaande wedstrijd". Ajax had voor rust het beste van het spel, PSV in de tweede helft. "Ik denk dat PSV blij is dat hun voorsprong nog zes punten is. Maar zij gaan dit seizoen nog wel punten verspelen hoor. Met Afellay verliezen ze straks een geweldige speler, dat is echt een aderlating."

Na twee nederlagen op rij stond Ajax onder grote druk, beaamde De Zeeuw. "Er wordt dan echter gelijk van een crisis gesproken, maar zo ver is het nog lang niet."

Dinsdag wacht alweer de volgende belangrijke wedstrijd voor Ajax. De Amsterdammers ontvangen dan Real Madrid in de Champions League. "Dat wordt weer een hele zware pot. We zullen alles geven, want we hebben wat recht te zetten tegen Real Madrid. Die wedstrijd mogen we in ieder geval niet verliezen om nog uitzicht te houden op een vervolg in Europa."

De Zeeuw: nog lang geen crisis bij Ajax
De Zeeuw: nog lang geen crisis bij Ajax (Foto: ANP)