[WTCC] Uitslagen Macau

Peterselieman

Robert Huff heeft de eerste race van het World Touring Car Championship in Macau gewonnen. De tweede wedstrijd werd een prooi voor Norbert Michelisz. Tom Coronel werd in de eerste omloop twaalfde en kwam in de tweede race als zesde over de finish.

Race 1
Huff mocht van poleposition beginnen en hield deze plaats vast, mede doordat de safety car meteen naar buiten kwam vanwege een aanrijding tussen Andy Priaulx, Andre Couto en Michel Nykjaer in de eerste bocht. Na de herstart in ronde vijf kon Huff langzaam wegrijden bij wereldkampioen en Chevrolet-teamgenoot Yvan Muller. Tiago Monteiro reed de hele race op de achterbumper van Muller, maar kon de Fransman niet inhalen. Coronel leek op een plaats in de top tien af te stevenen, maar een drive-through penalty vanwege het aantikken van Darryl O'Young zorgde ervoor dat hij buiten de top tien terecht kwam.

Race 2
Kristian Poulsen mocht van poleposition starten, maar het was Michelisz die na de start de eerste plaats overnam. De rode vlag kwam direct daarna naar buiten, omdat een crash tussen Andrei Romanov en Nobuteru Taniguchi er voor zorgde dat de baan geblokkeerd werd. Na de herstart behield Michelisz eenvoudig de leiding, voor Gabriele Tarquini die in de slotfase Huff nog wel op zijn bumper wist. Coronel wist na een inhaalrace als zesde achter Augusto Farfus te eindigen, maar voor Andy Priaulx die na zijn uitvalbeurt in de eerste race van de laatste startrij moest vertrekken.

Eindstand in het kampioenschap

Pos. Rijder Team Punten
1 Yvan Muller Chevrolet 295
2 Andy Priaulx BMW Team RBM 258
3 Gabriele Tarquini SR-Sport 242
4 Robert Huff Chevrolet 233
5 Augusto Farfus BMW Team RBM 186
6 Alain Menu Chevrolet 167
7 Tiago Monteiro SR-Sport 155
8 Tom Coronel SR-Sport 124
9 Jordi Gene SR-Sport 60
10 Norbert Michelisz Zengo-Dension Team 59
11 Michel Nykjaer SUNRED 58
12 Fredy Barth SUNRED 51
13 Darryl O'Young Bamboo-engineering 14
14 Kristian Poulsen Poulsen Motorsport 13
15 Robert Dahlgren Volvo Olsbergs Green Racing 8
16 Sergio Hernandez Proteam Motorsport 6
17 Stefano d' Aste Proteam Motorsport 2
18 Mehdi Bennani Wiechers-Sport 2
19 Harry Vaulkhard Bamboo-engineering 1
20 Leonel Pernia Chevrolet Motorsport Sweden 1