Twintig jaar en tbs voor moord dochter

Redactie

Een 39-jarige man uit het Limburgse Baexem is door de rechtbank in Roermond veroordeeld tot twintig jaar cel en tbs met dwangverpleging voor de moord op zijn 8-jarige dochter en poging tot moord op zijn 10-jarige zoon. Het OM had 24 jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist.

De man ging op 11 februari in zijn woning zijn kinderen met een mes te lijf. Het meisje overleed, de jongen raakte zwaargewond. De man meldde zich na het drama zelf bij de politie. De moeder van de kinderen was niet in de woning aanwezig. Zij had haar man verlaten en woonde elders.

De rechtbank is ervan overtuigd dat de man zijn dochter opzettelijk en met voorbedachten rade van het leven heeft beroofd. De rechtbank rekent het de man zwaar aan dat hij zijn kinderen als het ware heeft opgeofferd om wraak te nemen op zijn echtgenote vanwege haar besluit om hem te verlaten.

Vanwege de persoonlijkheidsstoornis van de Limburger is de kans op herhaling volgens de rechtbank groot. Daarom is hem ook tbs met dwangverpleging opgelegd.