Alonso: "Achterom kijken heeft geen zin"

Jeffrey

Sebastian Vettel heeft zijn wereldtitel pas net binnen, maar concurrent Fernando Alonso is al bezig met volgend seizoen. Door een matige pitstop en een voortreffelijk rijdende Vitaly Petrov werd de Spanjaard tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi slechts zevende.

Zaterdag keert Alonso alweer terug op de baan om voor het eerst de banden van Pirelli te testen. Hiermee zal volgend jaar worden gereden in de Formule 1.

"Het was niet fijn wakker worden vandaag, moet ik eerlijk toegeven", schrijft Alonso in zijn weblog. "Het doet best wel pijn als je zo dichtbij komt en dan toch naast de titel grijpt. Het heeft echter geen zin om nu te gaan piekeren over waar we de titel precies hebben verloren. Het verschil was immers maar vier punten."

Alonso vervolgt: "In Maranello is iedereen hard aan het werk om de nieuwe auto nog beter te maken en hier in Abu Dhabi zijn de monteurs al weer druk met de test die eraan komt. Ik kan niet wacht om zaterdag weer in de auto te stappen en de nieuwe Pirelli-banden uit te proberen."