Ibrahimovic haalt uit naar Guardiola

Niels (DerMeister)

Trainer Josep Guardiola won in 2009 met Barcelona alles wat er te winnen viel, maar Zlatan Ibrahimovic moet niets van hem hebben. De Zweedse spits speelde vorig seizoen in Catalonië, waar hij niet veel indruk maakte.

Op televisiezender TV10 legde hij uit waarom. "In Barcelona heb ik geleerd dat voetbal in 24 uur kan veranderen. Ik heb nog steeds geen antwoord gekregen op mijn vraag wat nou het probleem was. Kwaliteit kan het niet zijn geweest. Over mijn voetbalcapaciteiten is immers nooit discussie geweest."

Kortom, Ibrahimovic heeft totaal geen hoge pet op van één van de meest succesvolle trainers van de laatste jaren. "Barça heeft niet eens een trainer nodig. Ze zeggen dat Guardiola zes prijzen heeft gewonnen, maar FC Barcelona is het beste team van de wereld." Ook zijn werkwijze stond de spits niet aan. "Alsof ik Mahatma Ghandi hoorde praten tijdens de trainingen. Hij denkt dat ie het voetbal van Barcelona heeft uitgevonden."

Ibrahimovic denkt dat Guardiola hem om persoonlijke redenen minder speelminuten gaf dan de concurrenten. "Als je problemen met me hebt, moet een trainer dat zien op te lossen. Hij is de leider, de coach van het team. Nu had hij gesprekken met 20 spelers en de 21e sloeg hij over."