Virtueel eigendom verkocht voor $635.000

Er is een nieuw record voor het duurste virtuele item gevestigd in het Guinness book of records. Planet Calypso speler Jon "Neverdie" Jacobs heeft een virtuele asteroïde verkocht voor een totaalbedrag van $635.000. Club Neverdie zoals de asteroïde bekend stond, brak eerder in 2005 al een record toen Neverdie het kocht voor een bedrag van $100.000.

Op de asteroïde kunnen spelers jagen op monsters en/of zoeken naar grondstoffen. Een gedeelte van de opbrengsten van deze activiteiten gaat naar de eigenaar in de vorm van belastingen. Planet Calypso is een onderdeel van de game: Entropia Universe, met een eigen economie, wat betekent dat alle voorwerpen een waarde hebben gerelateerd aan de Amerikaanse dollar.

Het is mogelijk via micro-transacties geld te storten om ingame dollars te krijgen, hiermee te jagen op beesten, of zoeken naar grondstoffen om hiermee meer geld te verdienen om vervolgens je winst terug te laten storten naar je eigen bankrekening. Entropia Universe kwam eerder al in het nieuws met verkoop van virtuele items als Treasure Island voor $26.500 in 2004 en Crystal Palace voor $330.000 in 2009.

Met dank aan: Opticron

EU