Horner blij met sportiviteit Webber en Vettel

Peterselieman

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner heeft de sportiviteit die de coureurs Sebastian Vettel en Mark Webber het hele jaar uitdroegen geprezen. Vettel werd uiteindelijk in Abu Dhabi kampioen, terwijl vooraf Webber de betere kansen werden toegedicht.

Alleen in Turkije ging het mis toen Vettel Webber bij een inhaalactie raakte en uit kon stappen. Webber kon verder, maar zakte destijds terug naar plaats drie. Beide rijders zorgden er voor dat in Brazilië de constructeurstitel veiliggesteld werd.

"Beiden hebben het geweldig gedaan. Er was sprake van een sportieve strijd en dat is voor de Formule 1 als sport zeer positief geweest. Het is geweldig dat het goed uitpakte en dat we de titel – zonder inmenging vanaf de pitmuur – op het circuit veroverden. Ik ben trots op de manier waarop Sebastian de race won, zo hoort het," zei Horner.

Hij hoopt dat de titelstrijd in 2011 net zo sportief zal verlopen. "Sebastian leidde het kampioenschap dit seizoen nog niet, maar op het belangrijkste moment staat hij op kop. Dat telt, maar Mark heeft ook een goed seizoen gehad en krijgt in 2011 een nieuwe kans."