Sunderland-spelers in extase na zege op Chelsea

Niels (DerMeister)

Sunderland boekte een verrassende overwinning op bezoek bij Chelsea. The Black Cats revancheerde zich voor vorig seizoen.

Sunderland verloor vorig seizoen met liefst 7-2 bij de regerend landskampioen. Na de 5-1 nederlaag in de Noord-Engelse derby tegen Newcastle United had de formatie van Steve Bruce wat goed te maken tegenover de eigen fans. Na een zege op Stoke City en een remise bij Tottenham Hotspur volgde de winst bij Chelsea (0-3).

Nedum Onuoha maakte de openingstreffer op Stamford Bridge. "De nederlaag bij Newcastle was het dieptepunt van onze loopbanen", zei de verdediger tegen Sky Sports. "We hebben daar een streep onder gezet en in de afgelopen weken hebben we ons hersteld. Vandaag was iedereen top. Van de keeper tot de aanvallers", aldus de huurling van Manchester City.

Onuoha klopte Chelsea-doelman Petr Cech vlak voor de pauze. "Ik heb maar een paar keer gescoord tijdens mijn loopbaan, maar ze waren eigenlijk allemaal rommelig. Ik stond op een gegeven moment ongeveer 25 meter voor het doel, maar ik dacht niet aan schieten", vervolgt de verdediger die doorliep en Cech alsnog passeerde.

Het doelpunt van Onuoha werd na de pauze gevolgd door een treffer van Asamoah Gyan. Kort voor het einde van de wedstrijd tilde Danny Welbeck de score naar 0-3. "Het is ongelooflijk dat we hier drie punten maken. Er waren inderdaad wel wat vrolijke gezichten bij ons in de kleedkamer. We zijn zeer gelukkig met ons optreden. Het ging geweldig", zei Wellbeck.