Amoah: "Ik kan meekomen bij een topclub"

Niels (DerMeister)

Matthew Amoah hoopt in zijn carrière nog een stap te kunnen maken naar een topclub. De spits van NAC Breda denkt dat hij mee kan komen op dat niveau.

Zaterdag maakte Amoah de winnende goal tegen FC Twente. Hij kon profiteren van een te korte terugspeelbal van Thilo Leugers. "In de negentigste minuut ga je vol voor zo'n bal. Ik was de snelste", aldus de Ghanees in De Telegraaf. "Wij hebben verdiend gewonnen. Niet alleen omdat we hard werkten, maar ook omdat we durfden te voetballen. Dit is een overwinning waar we van moeten genieten."

Amoah wil graag nog een keer hogerop gaan voetballen. "Je moet een beetje geluk hebben met een transfer, maar ik denk dat ik mee kan bij clubs als PSV, FC Twente en Ajax. Ik ben dertig en het moet nu wel gebeuren. Daarvoor zal ik goed moeten blijven presteren bij NAC." In Breda heeft de ervaren aanvaller nog een contract tot medio 2013.

Amoah speelt al bijna zijn hele carrière in Nederland. Hij debuteerde bij Vitesse, dat hem daarna een seizoen verhuurde aan Fortuna Sittard. Na negen seizoenen verrruilde de spits Arnhem voor Dortmund, waar hij in twee jaar weinig speeltijd kreeg. In 2007 tekende Amoah een contract bij NAC.