Sleepboot maandag geborgen

static

De sleepboot die donderdag omsloeg op de Nieuwe Waterweg wordt maandag geborgen. Het vaartuig zou zondagmiddag onder water worden gekanteld, maar vanwege een probleem met de kabels mislukte dat twee keer, laat een politiewoordvoerder weten.

De politie begon rond 13.00 uur met het vlottrekken van de Fairplay 22 in de Rotterdamse haven. Toen dat misging, werd 's avonds een tweede poging ondernomen, maar ook die mislukte. Wel zijn voorbereidingen getroffen voor een derde poging, die maandag om 08.00 uur moet beginnen. Als die slaagt, kan de berging naar verwachting aan het begin van de middag plaatsvinden.

De sleepboot sloeg donderdagmiddag om bij Hoek van Holland tijdens voorbereidingswerkzaamheden voor het binnenslepen van een schip. Wellicht heeft de storm een rol gespeeld. Bij het incident kwamen twee van de vijf opvarenden om het leven. Drie van hen konden snel op het droge komen, maar een Poolse machinist werd in de nacht daarna gevonden op het strand bij 's-Gravenzande. Het lichaam van de kapitein is nog niet gevonden. Het schip is uitgekamd door duikers.