Huistra: "Bekerduel met ADO speelde zeker mee"

Niels (DerMeister)

Trainer Pieter Huistra zag FC Groningen zondag onderuit gaan bij Heracles Almelo (3-0). De ploeg van Huistra liet het na uit te lopen op Ajax.

Groningen blijft door de nederlaag vierde staan. Bij een overwinning kon de ploeg Ajax passeren in de ranglijst, aangezien zij eerder vandaag met 2-0 verloren van AZ. De Amsterdammers staan derde met een beter doelsaldo. Huistra was niet gelukkig met de ruime nederlaag in Almelo. De voormalig trainer van Jong Ajax vond zijn ploeg vooral in persoonlijke duels te zwak.

"Normaal is dat voor ons een sterk punt", zei Huistra tegen het ANP. "Maar vandaag waren we niet scherp in de duels." Groningen speelde midweeks 120 minuten in de KNVB beker tegen ADO Den Haag. Na strafschoppen bekerde de ploeg van Huistra door. "Die wedstrijd speelde vandaag zeker mee. Je hebt relatief weinig tijd om te herstellen."

"Daarnaast speelden we vandaag op een andere ondergrond. Dat soort zaken hebben er allemaal mee te maken", vervolgt Huistra, die Heracles met name na rust beter zag spelen dan Groningen. "Met name in de eerste helft hebben we verzuimd afstand te nemen. De tweede helft hebben we duidelijk verloren", aldus de teleurgestelde trainer.