"Kinect-techniek kan afstandsbediening vervangen"

Redactie

De techniek achter de Kinect-camera voor de Xbox 360 is zo goed, dat die op termijn gebruikt kan worden om afstandsbedieningen te vervangen. Televisiekijkers zouden dan met een handbeweging van zender kunnen wisselen of het geluidsniveau aan kunnen passen. Dat zeggen analisten op de nieuwssite EE Times.

De chip van het Israëlische bedrijf Primesense wordt gezien als het meest technische hoogstandje in de Kinect-camera. De chip maakt het mogelijk om een beeld op diverse niveaus te analyseren. Dankzij de chip kan de camera diepte waarnemen en gezichten en lichaamsbewegingen herkennen. Hierdoor kan een personage op het beeldscherm de bewegingen van een speler nadoen.

Dankzij de Kinect-camera kunnen games bestuurd worden met het lichaam. De camera herkent bewegingen van individuele spelers waardoor meerdere spelers tegen elkaar kunnen spelen zonder dat zij een controller in de hand nodig hebben. De Kinect-camera is sinds woensdag te koop voor de Xbox 360. Een hacker heeft al ondersteuning voor op de pc ontwikkeld.