Lange Frans en Yes-R in film over bankrover

Redactie

Lange Frans en Yes-R zijn volgend jaar te zien in de familiefilm Mijn Opa de Bankrover. De rappers hebben een bijrolletje, maakt distributeur A-Film woensdag bekend. De hoofdrollen zijn voor Zoë van der Kust, Michiel Romeyn en Loes Haverkort.

Mijn Opa de Bankrover gaat over een 13-jarig meisje dat meer wil weten over haar Surinaamse vader. Haar opa is de enige die haar verder kan helpen. Als de familie opa in een bejaardentehuis wil stoppen, besluiten het meisje en haar grootvader naar Suriname te gaan. Dan blijkt dat opa's geld is geblokkeerd door de familie, waarna de twee besluiten een bank te overvallen.

Het scenario van de familiefilm is geschreven door kinderboekenschrijver Sjoerd Kuyper. Hij klom eerder in de pen voor films als Morrison Krijgt een Zusje en Het Zakmes. Ineke Houtman tekende voor de regie, zij regisseerde ook De Indiaan, Polleke en Madelief.

Naast de hoofdrolspelers en de twee rappers komen ook Tanja Jess en Waldemar Torenstra voorbij in de film. Mijn Opa de Bankrover is vanaf 2 februari te zien in de Nederlandse bioscopen.


Lange Frans (Foto: Novum)