Bolton Wanderers diep in de schulden

Olga Kroeders

Bolton Wanderers heeft over het vorige seizoen een schuld van ruim veertig miljoen euro geleden. Dat maakte de huidige nummer acht van de Premier League vandaag bekend. In totaal bedraagt de schuldenlast een slordige zestig miljoen euro. Bolton gaf afgelopen seizoen veel geld uit om degradatie af te wenden.

Bolton investeerde vorig jaar voor achttien miljoen euro in de spelersgroep en verving trainer Gary Megson voor Owen Coyle, die losgeweekt moest worden bij Burnley. Met een veertiende plaats hield de Engelse club zich uiteindelijk staande op het hoogste niveau. "Eigenlijk hebben we gewoon geïnvesteerd in de toekomst", verdedigt voorzitter Phil Gartside het beleid.

Zorgen over het voortbestaan van de club hoeven de fans zich vooralsnog niet te maken. Grootste schuldeiser is eigenaar Eddie Davies, die heeft laten weten zijn ploeg niet te zullen laten vallen. "We zullen de kosten de komende tijd onder controle proberen te houden", zegt Gartside. "Ook hopen we wat spelers met winst door te kunnen verkopen."