"Cruijff komt al 25 jaar met hetzelfde verhaal"

Peterselieman

Ajax-trainer Martin Jol ging vandaag uitgebreid in op de kritiek die hij en zijn club in de afgelopen dagen te verwerken hebben gekregen. Vele prominenten buiten de club zijn het niet met de gang van zaken bij de Amsterdammers eens en eisten het vertrek van het bestuur.

"Negentig procent is onzin. Op tv is het vaak Pamela Anderson-praat. Amusement. Dat gooien we meteen in de prullenbak," zei Jol die wel vatbaar is voor de kritiek van Johan Cruijff. "Daar zitten wel dingen in die in de goede richting zitten."

"Maar ik ben het niet met hem eens dat de directie weg moet. Die zijn de puinhoop van hun voorgangers aan het opruimen. Volgend jaar zijn we de financiële dip waarschijnlijk te boven. Dat is een wereldprestatie. Die mensen verdienen een standbeeld," ging hij verder. "Cruijff komt al 25 jaar met hetzelfde verhaal. Ook bij Barcelona, Van Gaal heeft daar ook last van gehad. Als hij er zelf zou instappen zou ik dat nog spannend vinden. Maar dat doet hij niet."

Jol vindt dat tot een paar wedstrijden geleden de prestaties op het veld nog niet geleden hebben onder het opruimen van de puinhopen. "We begonnen met niets, moesten saneren en hebben toch alle doelstellingen gehaald. Geweldig doelsaldo, tien maanden ongeslagen. Nu hebben we twee punten minder dan vorig seizoen, maar komt er druk. Zo werkt het bij Ajax. We hebben nog steeds een goede ploeg. We zijn ermee bezig om dingen te verbeteren. Het komt allemaal best goed."