Belgisch jeugdtalent (14) overleden

Olga Kroeders

België is opgeschrikt door de dood van een 14-jarige voetbaltalent. Robbe Verlee overleed afgelopen weekend aan een hartstilstand.

Verlee speelde in de jeugd van Waasland-Beveren, een club uit Temse die in de Tweede Klasse actief is. Van de jongen was bekend dat hij hartproblemen had. Hij mocht dan ook niet voetballen als er bij het veld geen defibrillator in de buurt was. Verlee is thuis overleden.

Waasland-Beveren heeft alle jeugdwedstrijden voor komend weekend afgelast en de teams spelen hun eerstvolgende wedstrijd met een rouwband om de arm. "We hebben meteen iedereen op de hoogte gebracht", reageert coach Dirk Heyrman in de Belgische media. "De club stelt ons een psycholoog ter beschikking voor groepstherapie, de jongens zijn immers zwaar aangeslagen."

Robbe Verlee gold als een talentvolle voetballer, die ook deel uitmaakte van het nationale jeugdteam. "Het is logisch dat dit niet enkele ploeggenoten zijn maar ook vrienden. Robbe zal ook in de ploeg een groot gat achterlaten", denkt Heyrman.